Vecka 35(34+4 idag)
Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen. Prata med din barnmorska om du besväras av det och läs om våra självhjälpsåtgärder.

Jag: Börjar verkligen känna av att det är jobbigt att jobba. Men jag jobbar min sista vecka nu så det är ju skönt. Som i dag har jag jättemycket sammandragningar och jag känner att jag bara vill liga still. MAgen är sned igen och hon har hittat tillbaka till min högra sida av bäckenbenet (efter några dagars paus). JAg har även ont i svanken. SÅ jag vill bara ligga ner. Men det blir nog bättre i morgon. Jag går och tänker på en massa jag ska göra nu när jag kommer vara hemma men jag har börjat inse att jag kommer inte få så mkt gjort om jag känner mig såhär hela tiden. Men lite frå man nog gjort. JAg ska måla lillan rum iaf och i veckan ska jag hämta tapeten :D Nu ska jag äta macka :D

 

Info från babycenter.com

Mitt Familjeliv

Följ med mig i min vardag med en salig blandning av inlägg om barn, livet, event, tips, smink, inredning, renovering och lite till 💖

RSS 2.0