Patong

Några gick runt med söta små apor som man fick hålla om och om man ville ha ett foto kostade det 100 baht om man skulle ta ett själv (25 kr.) Överallt är där stång med kläder,skor,väskor och krimskrams. Alla ser att man är turist så dom ropar på en och försöker få kontakt med en. Men när man väl ska köpa nått så gäller det att prutta. Vi fick ner priserna till hälften alltid och fick vi inte det så gick vi vidare. Man hittade samma saker bara några meter bort :) Vi hittade mycket fint till Minnah och dom är väldigt barnkära och är väldigt snälla mot barnen i Thailand. Säger dom är söta osv. inte kommer fram och tar och kramar dom. Så Minnah fick många komplimanger.
 
Lite juligt va det i Patong.
 
Tuk-Tuk på väg tillbaks till hotellet. Minnah tyckte det va jättekul att åka. Vi hade en sån tur att vi fick in två vagnar utan att fäll ihop dom. Mycket skönt att slippa hålla på med sånt. Men som ni ser så är där inga bälten och dom kör som idioter. Jag fattar inte hur deras trafikregler är men det kändes som "störst-går-först" typ. Även om man hittade en minibuss så fanns där inga bälten heller så det va bara att gilla läget för vi måste ju åka runt. Kan ju inte sitta på hotellet i två veckor och glo. Men det va roligt och vi skrattade och skämtade om att vi fick gå ut och putta Tuk-Tuken upp för alla backar för det skrek i motorn men det slapp vi.
 
 

Thailand Dec 2012

 
Thailand! Ett land som jag längtat till då Martin hade varit där innan han träffa mig och mina föräldrar har gjort till vana att åka dit varje år. Så jag längtade dit. Jag ville veta vad dom snackade om. Ville se med mina egna ögon och uppleva landet på mitt sätt.
Jag ska inte sticka under stolen men att det va jobbigt men 12 timmar på flyget och det kommer ta några år innan vi åker igen. Jag blev ganska mätt på det tillslut. Jag ville bara hem till den friska luften. För där är det såklart varmt och kvavt. Men vi hade underbart väder den första veckan vi va där. Vi sola och badade varje dag och åt gott. Vi bodde på ett jättfint hotell som heter Blue Merlin Beach Hotell. Vi bokade resan genom Fritisresor. Ett bra barnhotell. Vi åkte med en annan familj med barn i Minnahs ålder och en på två månader.
På hotellet så fanns där två clowner som brukade gå omkring och vissa kvällar hade dom en föreställning på scenen. Minnah älskade dom och tjatar än i dag och clownen (och Bamse såklart).
 
 
En dag tog vi bussen som gick dagligen från hotellet in till Patong och shoppade :) Bussen va gratis och gick två-tre gånger under dagen. På kvällen tog man en Tuk-Tuk hem!

Semester!!

Jo det har vatt en aningen tyst P bloggen som ni märkt men vi har njutit av två veckor i Thailand!! Kom hem igår och vi är lagom slitna. Vi la oss vid nio igår och däckade direkt! Sen vakna klockan fem av Minnah som va pigg och jag med. Man har lagt om dygnen lite så det får bli en vila sen men snäckan.
Bilder kommer men inte inom det närmaste :) få landa lite!

Mitt Familjeliv

Följ med mig i min vardag med en salig blandning av inlägg om barn, livet, event, tips, smink, inredning, renovering och lite till 💖

RSS 2.0